Як окупанти нарили окопів біля Чорнобиля (відео)

чаес
Фото з сайту volodymyrets.city

З'явилось відео, яке доводить те, що російські окупаційні війська справді рили окопи в найрадіоактивнішому місці Чорнобильської зони - Рудому лісі.

Його оприлюднив член Громадської ради при Державному агентстві України з управління зоною відчуження Ярослав Ємельяненко шостого квітня.

Він додає, що судячи з усього, загарбники отримали високу дозу опромінення, адеж в цій місцевості радіація просто зашкалює.

«Вони не просто нарили бліндажі прямо на західному сліді радіаційного забруднення. Та не просто тримали оборону, а жили там», - додає Ємельяненко.

Нагадуємо, російські окупаційні війська захопили ЧАЕС у перший день повномасштабної війни проти України, 24 березня. Працівники перебували у заручниках із мінімальним запасом продуктів та ліків. Вони підримують функціонування станції під дулами окупантів. Відомо, що більшість із колективу просто перебувають на межі виснаження, втім люди бунтують, щоранку вмикаючи по гучномовцях Гімн України.

31 березня окупанти озвучили рішення покинути зону відчуження працівникам та вирушили колонами у сторону білоруського кордону. За даними Енергоатому, росіяни будували фортифікаційні споруди та окопи у Рудому лісі, який є найзабрудненішим місцем у всій зоні відчуження. Вранці першого квітня зазначалось, що всі вороги вийшли із Чорнобиля.

Опромінених росіян лікують у білоруському Гомелі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: