росіяни радились, як убивати мешканців Бучі, - німецька розвідка

630_360_1648998863-751 (1)
Фото: УНІАН

Німецька розвідка перехопила радіоповідомлення між російськими окупантами. У розмовах вони обговорювали звірства щодо цивільних у Бучі на Київщині.

Про це пише Spiegel, посилаючись на заяви Федеральної служби розвідки Німеччини BND, у четвер, сьомого квітня.

Там зазначають, що окремі повідомлення можливо співставити із вбитими українцями, яких потім показали на світлинах після звільнення Київщини від російських окупантів. Один із загарбників розповідає іншому, що він із побратимами збили велосипедиста. З іншої перехопленої радіорозмови з'ясовується, що окупанти радять спершу розпитувати солдатів, а потім у них стріляти.

Федеральна служба розвідки країни вже надала ці докази злочинів армії рф до відповідних органів Бундестагу.

Spiegel зазначає, що до звірств безпосередньо причетні вагнерівці - наймані співробітники російської приватної військової компанії. Саме вони воювали у Сирії.

Розвідники акцентують: звірства на Київщині були спланованими і, ймовірно, частиною стратегії путіна. Про це, до речі, вже заявляла й британська розвідка. Таким чином вчинки росіян мали задушити опір українців та поширити страх серед мирних мешканців.

Нагадуємо, у Міноборони України заявили, що Київщина звільнена від російських окупантів другого квітня. Нині там проводять зачистки. Під час тимчасової окупації росіяни знущались над мирними мешканцями, ґвалтували жінок та дітей, закатовані люди просто лежать обабіч місцевих доріг із зав'язаними руками чи прикопані у передмістях. На супутникових знімках видно, що братську могилу неподалік церкви у Бучі почали викопувати ще десятого березня.  Нині відомо щонайменше про 320 розстріляних росіянами мирних мешканців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: