З дев'яти напрямків, куди наступали окупанти, залишилось два, - ОПУ

оос
Фото: відкриті джерела (ілюстративне)

російські окупаційні війська роблять спроби оточити позиції українських захисників на Сході України. Там нині дуже складна обстановка, втім загарбники не мають успіху.

Про це у четвер, сьомого квітня, повідомив позаштатнмй радник глави Офісу президента України Олексій Арестович на брифінгу.

З його слів, найзапекліші бої сьогодні ведуться на Луганщині: у Рубіжному, Попасній та Сєвєвродонецьку. ЗСУ завдяки контратакам зупиняють ворога.

Арестович каже, що йдеться також й про зону операції Об'єднаних сил (ООС): росіяни розвивають наступ від Ізюма на Харківщині на Південь, в напрямку на Краматорськ та Слов'янськ, що на Донеччині. окупанти намагаються атакувати українців по лінії Вугледарськ-Мар'їнка.

«Це спроба оточити наші війська, але я думаю, що ця спроба виявиться марною, бо занадто несприятлива обстановка там для противника. Хоча легко не буде, попереджаю знову», - додав він.

Водночас росіяни відновили наступ на Маріуполь, та ЗСУ не здаються та тримають оборону.

Загалом же, зазначає радник глави ОПУ, воєнно-політична обстановка обабіч України є під контролем України, ЗСУ та інших сил оборони.

З початку повномасштабної війни окупанти наступали по дев'ятьох напрямках. Нині їх залишилось 2,5 - це зона ООС (маріуполь, Луганщина, Херсонщина, додав Арестович.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: