У рф всиновлюватимуть дітей з Донбасу

діти
Фото ілюстративне: Xavier_S / Istock

російські окупанти вивезли з України понад 121 тисячу українських дітей, що мешкали на території тимчасово окупованої Донецької області. У пропагандистських медіа почали публікувати інформацію про ініціативу путіна щодо прискореної процедури всиновлення неповнолітніх, яких депортували звідти.

Про це повідомляє Уповноважена Верховної Ради України Людмила Денісова у п'ятницю, восьмого квітня.

держдума вже опрацювала зміни до законодавства, згідно із яким заміна родити для дитини буде вже неможливою. Ідеться як про дітей-сиріт, так і про тих, кого розлучили із батьками, хоч загарбники запевняють, що це тільки сироти.

Усіх мешканців дитячих будинків евакуювали з Маріуполя у перші дні повномасштабного вторгнення, 24-25 лютого.

Україна не має відомостей про те, що діти, яких планують усиновити, мають статус сиріт або позбавлених батьківського піклування.

росія повторює сценарій 2014 року, коли нею було вивезено з окупованого Криму українських дітей так званим «потягом надії» для їхнього усиновлення. За незаконне викрадення дітей із Кримського півострова РФ було виключено із Європейської мережі омбудсманів з прав дитини (ENOC), пояснює Денісова.

Додає, нині окупанти, обстрілюючи ракетами і танками домівки українських громадян, вбивають батьків і викрадають наших дітей на окупованих територіях Сходу та Півдня України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: