росія планує кинути на війну проти України дітей з "Юнармії", зокрема – з Криму

421e3a9d71f6bb82b22bb79b38abe158

Склад юнармійського руху лише на півдні та в окупованому Криму перевищує кількість збройних сил рф, задіяних у війні проти України, повідомила омбудсменка.

росія пропагує "Юнармію" серед дітей, які проживають на тимчасово окупованих територіях України, зокрема в Криму росія планує цих дітей залучити до війни проти України.

Про це повідомила уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова.

"російська влада залучатиме дітей, як гарматне м'ясо, до скоєння воєнних злочинів", – наголосила омбудсменка. 

Денісова повідомила про розширення мережі "Юнармії" на території Криму, де від початку 2022 року до її лав вступили 16,5 тис. дітей.

"Загалом же склад юнармійського руху лише на півдні країни та в тимчасово окупованому Криму – 194 тисячі юнаків та дівчат, що перевищує кількість збройних сил рф, задіяних у війні з Україною. У планах рашистів – проведення Армійських міжнародних ігор 2022 року, де будуть готувати молодь до справжньої війни", – йдеться у повідомленні уповноваженої ВР.

Вона також наголосила, що пропагуючи вступ до армії серед цивільних в Україні, росія порушує закони Женевської конвенції щодо захисту цивільного населення під час війни та права дітей щодо залучення їх до збройних конфліктів.

"Звертаюся до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення рф в Україну та експертної місії, створеної державами-учасницями ОБСЄ відповідно до Московського механізму, врахувати ці факти воєнних злочинів та порушень прав людини рф в Україні", – закликала Денісова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: