Зеленський розповів, про що домовився з Джонсоном

бор

Мирні домовленості мають передбачати механізм дієвих гарантій для нашої держави, сказав президент після зустрічі з британським прем'єром.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що домовився з прем'єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном надалі посилювати антивоєнну коаліцію.

Про це Зеленський повідомив на спільній з Джонсоном пресконференції 9 квітня.

"Ми були єдині з паном прем’єр-міністром у тому, що необхідно і надалі посилювати нашу антивоєнну коаліцію. Я проінформував прем’єр-міністра про хід переговорного процесу, про нашу чітку позицію. І мирні домовленості мають передбачати механізм дієвих гарантій для нашої держави. Про це ми також сьогодні детально говорили. Ми розраховуємо, що Лондон у цьому процесі буде відігравати ключову роль і для досягнення миру в Україні буде нашою спільною майбутньою перемогою", – розповів президент України.

Борис Джонсон запропонував Україні військову допомогу у вигляді 120 броньованих машин та нових протикорабельних ракетних систем, щоб підтримати Україну на цьому вирішальному етапі, поки триває незаконний наступ Росії.

В уряді підкреслили, що ця допомога є новою, вона виділяється на додаток до оголошеного напередодні траншу військової техніки вартістю 100 мільйонів фунтів стерлінгів, який включає зенітні ракети Starstreak, протитанкову зброю, тощо.

Джонсон також підтвердив економічну підтримку України, гарантувавши виділення ще $500 млн у кредиті Світового банку Україні. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: