Ексмера Рубіжного підозрюють у колабораціонізмі

вбивство
Ілюстративне фото

Колижньому міському голові Рубіжного, що на Луганщині, повідомили про підозру у колабораціонізмі.

Про це повідомили у Офісі Гепрокурора України одинадцятого квітня.

З 18 по 31 березня нинішнього року підозрюваний, фактично самоусунувшись від виконання своїх повноважень Рубіжанського міського голови, вступив в злочинну змову з окупаційними військами Російської Федерації та представниками «ЛНР». Отримавши від них пропозицію очолити окупаційну владу вРубіжному, в порушення вимог Конституції та Законів України, добровільно погодився на неї.

Крім того, підозрюваний, перебуваючи в окупованому російськими військами та незаконними збройними формуваннями Рубіжному, під час особистого прийому громадян, разом з представниками окупаційних військ та в інтерв’ю представникам держави-агресора публічно підтримав рішення Російської Федерації від 24 лютого 2022 року щодо проведення на території суверенної держави України так званої «спеціальної воєнної операції».

Також підтримав дії рф та незаконних збройних формувань «ЛНР», спрямовані на захоплення території України, а відповідно публічно заперечив здійснення збройної агресії проти України. Він закликав до співпраці з державою-агресором, збройними формуваннями, окупаційною адміністрацією рф під виглядом побудови нового територіального утворення, а також до невизнання поширення державного суверенітету на тимчасово окуповані території України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: