Перші квартири переселенці зможуть отримати через три-чотири місяці

budivnycztvo-budynok-novobudova-fejsbuk-12-08-2021-e1631700827169-768x464

Житло буде "з ремонтами, з меблями, з побутовою технікою".

Україні потрібно побудувати декілька десятків тисяч квартир, щоб забезпечити житлом людей з тимчасово захоплених ворогом територій. Про це розповів в інтервʼю Forbes Україна заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко.

За його словами, перші квартири переселенці зможуть отримати через три-чотири місяці. 

Ми побудуємо для них не якісь модульні тимчасові споруди, а нормальні домівки в 10 регіонах. Люди не повинні жити в спортзалах або школах. Ми вибрали проєкти, які можна втілити за три місяці. Це будуть саме квартири – в більшості двокімнатні, але й однокімнатні і трикімнатні. Після того, як ми відновимо домівки переселенців в містах, де вони жили до війни, – вони переїдуть, а ці квартири будуть віддані військовим і всім іншим, хто стояв у чергах. Потрібно побудувати декілька десятків тисяч квартир. Перші квартири маємо отримати через три-чотири місяці” — вказав він.

За його словами, держава невдовзі почне викупати готові квартири у забудовників, щоб передавати переселенцям.

Існує багато не введених в експлуатацію, але фактично готових житлових будинків. У найближчий місяць держава почне їх викупати і надавати переселенцям. Усі ці квартири мають бути одразу з ремонтами, з меблями, з побутовою технікою” — обіцяє Тимошенко.

Собівартість таких квартир буде “набагато меншою $1000”, каже чиновник. Будівельники начебто розробили варіанти, як “побудувати все дешево, але якісно”.

Житло надаватимуть в першу чергу тим, хто не може знайти його самостійно, а також “проживає в спортивних залах, школах і так далі”. Очільники областей, зі слів Тимошенка, складають списки тих, кого потрібно переселяти першими.

Для викупу та будівництва нового житла на першому етапі будуть використовуватися кошти держбюджету. Також в Офісі президента сподіваються на допомогу міжнародних партнерів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: