Смоленська авіакатастрофа: рф прямо звинуватили в загибелі експрезидента Польщі

630_360_1523455091-4094

Польща звинуватила росію у прямому втручанні, через яке сталась Смоленська авіакатастрофа, в якій загинув президент Лех Качинський.

Про це заявив голова підкомітету з розслідування Смоленської катастрофи, колишній міністр національної оборони Польщі Антоній Мацеревич, інформує польське видання wPolityce.

За даними слідства, причиною катастрофи повітряного судна Ту-154М 10 квітня 2010 року під Смоленськом, став вибух у лівому крилі.

Мацаревич каже: визначено точно місце, час і звук вибуху, який зруйнував крило і спричинив катастрофу. Його продовженням став черговий вибух у центральному крилі, на кілька метрів над землею, який знищив весь літак і призвів до смерті польської делегації.

Крім того, на 190 елементах літака Ту-154М виявили сліди вибухівки. Деякі сліди вибухівки перебували в місцях, які недоступні пасажирам або екіпажу. Згідно висновків підкомітету, використовувалися термобаричні заряди.

«Багато (польських. — ред.) опозиційних політиків та медіа, які їх підтримували, жартували над підкомітетом, що не було такого поняття, як термобаричний вибух. Думаю, що після атак РФ в Україні, де термобаричними зарядами знищують велику кількість людей, буде якась рефлексія на цих людей, як можна так нахабно брехати», — підкреслив голова підкомітету.

Лабораторні дослідження показали наявність на уламках літака вибухових речовин, таких як пентрит, тротил, гексоген і нітрогліцерин.

Мацеривич також додав, що за даними свідків (більшість - росіян), що були в Смоленську в той час як сталась катастрофа, вони почули вибух до того, як літак впав на землю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: