Лікарі трьох країн боряться за життя підлітка з Маріуполя

278472576_5140368486002234_925875504711849187_n

16-річного Івана, який отримав поранення у Маріуполі під час ракетно-бомбового удару російських окупантів, відправили на лікування та реабілітацію у США.

Наших дітей з важкими пораненнями і комбінованою травмою допомагають рятувати провідні клініки світу, повідомляє заступниця міністра охорони здоров'я України Ірина Микичак.

Іван чудом потрапив до реанімації Дніпропетровської ОДКЛ, де кілька днів отримував інтенсивну терапію. Далі транспортування бригадами обласних центрів Дніпропетровського, Вінницького і Львівського ОЦЕМД до кордону.

Естафету підхопили польські служби медичного рятівництва. Robert Gałązkowski особисто контактував з професором Wojciech Szczeklik OIT Szpital Wojskowy Kraków (Польща), де екстрено прийняли важкого пацієнта і стабілізували стан дитини та підготували до перельоту в США.

12 квітня спеціальний медборт з летовища Баліце доставив хлопця в супроводі мами Майї на тривале лікування і реабілітацію до США.

«Власне з ініціативи Gennadiy Fuzaylov команда Шпиталю Масачусетського уніаерситету взяла під свою опіку нашого важкого пацієнта. Вдячні за допомогу колегам! До літака нашого пацієнта супроводжував наш Генеральний консул Вячеслав Войнаровський, який впродовж кількох днів допомагав у Кракові мамі хлопця», — написала Микичак.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: