росіяни вбили більше сотні цивільних під час окупації Сумщини

війна
Фото з відкритих джерел ілюстративне

Сьогодні відомо про більш ніж сотні вбитих і закатованих мирних мешканців Сумської області під час окупації регіону російськими військами.

Про це повідомив начальник обласної військової адміністрації Дмитро Живицький на брифінгу в середу, 13 квітня.

Він каже, що багато людей вважаються зниклими безвісти, нині їх розшукують.

«Загинуло більше 100 мирних мешканців, але, на жаль, ця цифра збільшується з кожним днем, бо знаходять тіла - зі зв’язаними руками, зі слідами катувань, розстріляні пострілами в голову, це страшні речі. Багато людей пропали безвісти, є полонені - по ним працює переговорна група. Дуже багато громадян, про долю яких ми взагалі нічого не знаємо – на дорогах і трасах, в лісах знайдені розстріляні машини, а що сталось з людьми з цих машин достеменно невідомо», - сказав він у Медіа-Центрі Україна.

Додав, що багато поранених, що нині лікуються в медзакладах сусідніх областей. Під час окупації українці ховались у силосних ямах, на сільгоспідприємствах.

Зараз на Сумщині намагаються навести лад після звільнення території від окупантів. Найперше - відновлюють об'єкти критичної інфраструктури – газо- , електро- та водопостачання. Ще понад пів тисячі домогосподарств залишаються без світла.

Також розчищають проїзд на дорогах і розміновують територію.

«... територія області дуже серйозно замінована, знаходимо міни, знаходимо розтяжки. Людям заборонено заходити в ліси та лісосмуги, їздити польовими дорогами», - сказав Живицький.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: