Зброя для України: Пентагон проведе нараду з найбільшими оборонними компаніями США

Javelin
Фото з відкритих джерел.

Вищі посадові особи Міністерства оборони США зустрінуться з керівниками восьми найбільших оборонних підрядників США, щоб обговорити здатність галузі задовольнити потреби України у зброї, якщо війна з росією триватиме багато років.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Кетлін Хікс, пише Defense Express.

Цей секретний круглий столі з генеральними директорами американської оборонки відбудеться найближчим часом. Мета – обговорити, «що ми можемо зробити, щоб допомогти їм для розширення поставок».

Інший представник оборонного відомства США повідомив профільному ресурсу Defense News, що Пентагон планує «обговоримо галузеві пропозиції щодо прискорення виробництва існуючих систем та розвитку нових, модернізованих можливостей, що мають вирішальне значення для поточної допомоги в галузі безпеки Україні та довгострокової готовності сил США, союзників та партнерів», - додав чиновник.

До обговорення насамперед будуть залучені такі компанії як Raytheon-Lockheed Martin, що виробляє протитанкові ракети Javelin, Raytheon, що виготовляє ПЗРК та зенітні ракети Stinger. Stingers, як відомо, знаходиться у малосерійному виробництві і це вимагає оновлення - з огляду на старіння самого зразка озброєння.

Також заступниця міністра оборони повідомила, що адміністрація Байдена перебуває у «продовженні діалогу» з українськими чиновниками про різні види зброї. У тому числі, з огляду на те, щоб дати Україні зразки озброєнь на «більші дальності та відстані», - сказала Кетлін Хікс.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: