Зеленський звернувся до світових лідерів із закликом надати Україні озброєння

Донбас
Фото ілюстративне з відкритих джерел

Щоб протистояти російським окупантам під час нової фази повномасштабної війни, яка вже не за горами, українцям необхідне озброєння.

Про це сказав президент України Володимир Зеленський у відеозверненні 13 квітня, вперше записавши його англійською мовою, щоб адресувати слова іноземним лідерам.

«росія розпочала широкомасштабну війну проти України 24 лютого. Зараз — квітень. росія сподівалася, шо захопить Україну максимум за 5 днів... Ми знищили вже таку кількість ворожої техніки, якої більшість армій в Європі просто не мають. Але цього недостатньо. Росія все ще має силу наступати і не планує обмежуватися Україною... Тільки силою зброї це можна зупинити. І це треба зробити зараз. Озброїти Україну»!, - зазначив глава держави.

І перерахував необхідну кількість зброї, завдяки якій вдасться протистояти ворогові. Серед них - важка артилерія та бронетехніка, системи протиповітряної оборони та літаки.

  • артилерійські установки (калібр 155 мм) і боєприпаси;
  • артилерійські снаряди (калібр 152 мм). Якомога більше;
  • реактивні системи залпового вогню: «Град», «Ураган» або американський M142 HIMARS;
  • БТР (бронетранспортери, бойові машини піхоти тощо);
  • танки (Т-72, американські або німецькі аналоги);
  • системи ППО (С-300, «Бук» або подібні сучасні західні системи протиповітряної оборони);
  • бойова авіація.

Нагадуємо, росіяни готуються посили наступ на Сході України вже незабаром. Нині спостерігається стягування ворожої техніки на кордони: окупанти майже завершили перегруповуватись та поповнювати свої запаси. Мета загарбників - встановити контроль на Донбасі та Луганщині. Окрім цього, вони планують захопити великі українські міста: Харків, Одесу, Маріуполь.

У НАТО заявили, що новий етап війни в Україні - неминучий і буде ще кривавіший, нестиме нові жертви серед мирних громадян.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: