В Гаазі заявили, що намагатимуться встановити контакт з росією

97d18e3-karim-han

Головний прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан заявив, що намагатиметься встановити контакт з росією, і що розслідування військових злочинів рф в Україні буде об'єктивним та неупередженим.

Про це повідомляє УП посиланням на заяву Хана на спільному з генпрокурором Іриною Венедиктовою брифінгу у Києві 14 квітня

"Я намагатимуся встановити контакт із рф… продовжуватиму тісне співробітництво з українськими правоохоронними органами… Буду намагатися втретє достукатися до рф… Але, як уже сказав, першою жертвою війни стала правда", - заявив Хан.

Прокурор МКС нагадав, що він особисто побував у Бучі та Бородянці Київської області, де зафіксовано масові злочини російських окупантів, там же була й команда експертів, і зараз необхідно "зробити все можливе, щоб були правосуддя та відповідальність".

"Усі сторони конфлікту повинні дотримуватися норм Римського статуту. Ми маємо всі підстави вважати, що на території України були скоєні злочини, які підлягають юрисдикції МКС. Рано говорити про докази, докази будуть говорити самі за себе... Ми приймемо всі докази і перевірятимемо їх", – підсумував Хан.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: