«Гарматне м’ясо» з ОРДЛО не вдається примусово мобілізувати, - розвідка

армія РФ

рф зірвала план примусової мобілізації з ОРДЛО. Звідти мали забрати на війну проти України щонайменше 26 тисяч «резервістів», однак ті щось запідозрили та уникають призову, знаючи що саме їх кидатимуть у бій із ЗСУ у якості «гарматного м’яса».

Про це у п'ятницю, 15 квітня, повідомили у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

Там кажуть, що російська армія мала укомплектувати сімнадцять стрілецьких полків у складі загальновійськових армій Південного та Західного ВО рф.

Окрім цього, тих, кого мобілізували із тимчасово окпованих територій (чоловіки віком від 18 до 65 років), не проводять вишколів чи інструктажів і забезпечують непридатною для використання амуніцією та зброєю.

У розвідці пояснюють, що представники армії рф, що проводять рекрутинг, обіцяють задіювати «новобранців» до завдань забезпечення контролю над окупованими територіями, охорони доріг та військових об’єктів, покращення оборонних позицій.

Втім, як показує практика, мобілізовані з ОРДЛО складають найближчий резерв для поповнення втрат підрозділів, які беруть безпосередню участь у бойових діях проти України. Також саме їх, як найменш цінний «ресурс» використовують для проведення «розвідки боєм» для виявлення позицій українських захисників.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: