медведчуку хочуть змінити запобіжний захід

медведчук2
Фото ілюстративне

Офіс гепрокурора наполягатиме на заміні запобіжного заходу нардепу від нині забороненої партії ОПЗЖ вікторові медведчуку. Замість домашнього арешту його хочуть взяти під варту.

Про це повідомила пані генпрокурор України Ірина Венедіктова в етері телемарафону 15 квітня, пише Громадське.

Щодо медведчука порушено дві кримінальні справи стосовно держзради. За першою вже завершили слідство, а за другою - ще триває розслідування.

З початку повномасштабного вторгнення рф в Україну нардеп переховувався.

«Те, що Медведчук втік, означає, що у нього однозначно має змінитися запобіжний захід. Якщо тоді буди якісь можливості домашнього арешту, то на сьогодні вже зрозуміло, що тут має бути тримання під вартою», — пояснила вона.

Вона додає, що медведчука зможуть обміняти на українців, що в полоні окупантів, тільки за згодою сторін. Водночас в цьому питанні є техособливості з урахуванням того, чи отримає медведчук вирок.

«Їжмо слона частинами. Тобто подивимося, як просуватиметься і чи взагалі захочуть росіяни собі медведчука, чи можливо це взагалі теоретично. Чи захоче Медведчук такого обміну. Теоретично ми думаємо, що захоче. Тому дивитимемося, як ітиме процес, і далі вже дивитимемося технічну сторону цього процесу», — каже Венедіктова.

Нагадуємо, ввечері 13 квітня президент Зеленський заявив, що кума путіна та поки що чинного нардепа опозиційної партії (ОПЗЖ) віктора медведчука затримано в межах спецоперації СБУ та інших українських силових структур. Затриманий був одягнутий у форму ЗСУ. В СБУ пояснюють: кум путіна є дуже цінним ресурсом, який може розповісти, хто просував проросійські настрої в Україні.

Зеленський також запропонував обміняти медведчука на українців, які нині перебувають у полоні окупантів.

Голова СБУ Іван Баканов раніше розповів деталі спецоперації із затримання медведчука. Він повідомив, що ФСБ РФ намагалась вивезти його спочатку до Придністров’я, а згодом – до москви. Але Служба безпеки України затримала біглого нардепа по дорозі – на виїзді з Київської області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: