ООН: щодня в Україну повертається 30 тисяч біженців

Біженці
Біженці в Україні / AFP

870 тисяч українських біженців, які залишили країну після російського вторгнення, вже повернулися на батьківщину. Щодня до України повертаються 30 тисяч людей. Масове повернення посилює посилює гуманітарну проблему всередині України.

Про це повідомляють гуманітарні установи ООН із посиланням на дані Державної прикордонної служби України.

З початку збройного конфлікту в Україні щонайменше 11,7 мільйона людей покинули свої будинки. Про це свідчать останні дані Управління ООН із координації гуманітарних питань (УКГВ).

Понад 4,6 мільйона українців знайшли притулок в інших країнах; 7,1 мільйона людей було переміщено всередині країни. російська федерація, у свою чергу, повідомила, що з 24 лютого до країни з України прибуло близько 783 600 осіб, у тому числі понад 147 000 дітей.

За прогнозами ООН, міграція назад в Україну продовжуватиме зростати. «Це неминуче створить нові проблеми для гуманітарного реагування на кризу, оскільки людям буде потрібна підтримка для реінтеграції у свої спільноти або пошуку відповідних приймаючих спільнот, якщо повернення до своїх будинків неможливе або недоцільне», – йдеться у заяві УКГВ.

На даний момент гуманітарні працівники ООН надали допомогу 2,1 мільйона українців, які потребують підтримки. Екстрений заклик Організації виділити на допомогу Україні 1,1 мільярда доларів наразі профінансовано на 64 відсотки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: