У Львові відбулася акція «Писанка відродження»

235112_DSC04553_960x380_0

15 квітня у Львові відбулась акція «Писанка відродження», де волонтери-арттерапевти провели традиційний розпис писанок.

Про це інформують в преслужбі Інституту інтегративної арттерапії, передає «Еспресо. Захід».

«Розписуючи писанки, ми готуємося до світлого свята Воскресіння Господнього. Писанка із давніх-давен символізує відродження життя. Здійснюючи розпис яєць до свята, українці за традиційними уявленнями повертають у свої домівки добро, радість, щастя, любов, достаток, успіх. Привертають добрі сили та творять захист від лихих сил», – розповів директор «Інституту інтегративної арттерапії» Андрій Сидоренко.

Процес створення арттерапевтичних об'єктів має потужний вплив, що стимулює релаксацію, заземлення, зцілення. Так вважає Вікторія Назаревич, керівниця навчально-освітніх програм «Інституту інтегративної арттерапії».

«Люди, що на собі відчули жах війни, матимуть змогу оздоровитися та зцілитися психологічно, морально та духовно за допомогою взаємодії із психологами. Братимуть участь у різноманітних заходах, організованих на території кемпінгу «Мала Річка». Його створили за найсучаснішими міжнародними трендами», – розповів співорганізатор Андрій Лазорко.

У Львові, Києві та багатьох великих містах України триває створення центрів арттерапевтичної допомоги. Психологи надають безкоштовну арттерапевтичну допомогу усім, хто потребує підтримки у цей нелегкий час війни.

 У межах проєкту «Кризова психологічна допомога постраждалим від війни в Україні» фахівці інституту уже провели та продовжують онлайн-навчання та методологічний супровід для понад 600 фахівців психологів, арттерапевтів з усієї України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: