На Запоріжжі та Херсонщині росіяни викрадають кримських татар та катують їх, - омбудсмен

кримські татари

У тимчасово окупованих містах у Запорізькій та Херсонській областях російські окупанти переслідують представників кримськотатарського народу та вивозять їх на катування.

Про це заявила Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова у суботу, 16 квітня.

З її слів, вчора російські військові зупинили автомобіль, у якому перебувала родина: подружжя Ескендер та Фатіма Фука та їхній син Решат. Після огляду документів батька та сина затримали та відвезли у невідомому напрямку. За попередньою інформацією, їх доправлено до училища №17 Генічеськак, в якому окупанти облаштували катівню на зразок донецької «Ізоляції», де проводять допити та тортури.

В Каланчаку Херсонської області російські військові незаконно увірвалися до помешкання Османова Рустема, чоловіка затримали та відвезли до Сімферополя. За попередньою інформацією, кримського татарина звинувачують у причетності до батальйону імені Номана Челебіджихана.

В окупованому Мелітополі «кадировці» провели незаконний обшук у будинку Длявера Сейтумерова. Вони приїхали на БТРах, розбили вікна, зламали двері та перевернули речі. Сім'я Длявера в цей час перебувала за межами Мелітополя у безпеці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: