росіяни вимагають від захисників Маріуполя здатися в полон

4aea5cd-a7338e6-----
КОМАНДИР ПОЛКУ "АЗОВ" ПІДПОЛКОВНИК ДЕНИС ПРОКОПЕНКО ТА КОМАНДИР 36-Ї ОБРМП МАЙОР СЕРГІЙ ВОЛИНСЬКИЙ

російські окупанти вкотре пропонують українським захисникам Маріуполя, які зараз тримають оборону на металургійному комбінаті "Азовсталь", скласти зброю та здатися в полон.

Про це повідомляє УП з посиланням на Міноборони рф.

"З огляду на катастрофічне становище, яке склалося на металургійному комбінаті "Азовсталь", а також керуючись суто гуманними принципами, Збройні сили росії пропонують "бойовикам націоналістичних батальйонів" та іноземним найманцям з 06:00 17 квітня 2022 р. припинити будь-які бойові дії. Всім, хто склав зброю, гарантується збереження життя", - йдеться в повідомленні.

Окупанти пропонують о 5 ранку встановити зв'язок між сторонами для обміну інформацією.

З 5.30 росіяни нібито оголосять "режим повної тиші" та "гарантують" його "неухильне" дотримання.

Початок дії "режиму тиші" з 6-ї години обома сторонами, за задумом рф, позначається підняттям прапорів: з російського боку – червоних, з українського боку – білих по всьому периметру "Азовсталі".

Факт готовності до запровадження "режиму тиші" сторонами має підтвердитись по всіх каналах зв'язку та з 6:00 до 13:00 українські захисники мають залишити "Азовсталь" без зброї та боєприпасів.

Раніше Глава Чечні Рамзан Кадиров, котрий відправив у Маріуполь кадирівців, уже кілька разів заявляв, що його бойовики от-от і завоюють Маріуполь. Він кілька разів також пропонував українським бійцям здатися.

Президент Володимир Зеленський впевнений, що знищення українських захисників у Маріуполі поставить крапку на перемовинах з Росією.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: