Я не вірю світу, але вірю в ЗСУ і наших людей, – Зеленський

874ea39-21240aa95fc7c20dfd5002d24505c45f-1650143254-extra-large

Президент Володимир Зеленський сказав, що він не може більше довіряти світовим політикам і положенням міжнародного права через те, що вони не зупинили російську агресію, але він вірить в українців і Збройні сили України.

Про це Зеленський розповів в інтерв’ю для американського телеканалу CNN

Володимир Зеленський втратив родичів у Голокості. Щороку в День пам’яті жертв Голокосту політики з усього світу оприлюднюють заяви зі слоганом "Ніколи знову". На запитання журналіста CNN, що "коли світ говорить "ніколи знову", чи справді він вірить у те, що говорить?", Зеленський сказав, що не вірить.

"Я не вірю світові. Після того, що ми побачили, що коїться в Україні, ми… Тобто, я не маю цього почуття довіри, що ми маємо вірити в деякі країни і деяких лідерів. Ми не віримо у слова. Після ескалації Росії, ми не віримо сусідам. Ми в усе це більше не віримо.

Навіть я не вірю в документи (міжнародного права – ред.), тому що ми також мали Будапештський меморандум – гадаю, ви знаєте всі деталі цього. Для мене, це просто аркуш паперу, який нічого не важить. Ми віримо в прагматичні речі, про які можна домовитися. Якщо ви наші друзі чи партнери, дайте нам зброю, допоможіть нам, надайте нам підтримку, дайте нам гроші і зупиніть Росію, наносьте удар по Росії. Ви можете це зробити, якщо ви наші друзі.

Єдина віра, яка лишилася, це віра в нас самих, у наших людей, у наші Збройні сили, і віра, що певні країни будуть підтримувати нас не лише словами, але й вчинками. Ось і все. Ніколи знову… Серйозно, всі про це говорять, але, як бачите, не в кожного є сила духу", - сказав президент.

Зеленський сказав, що він не вірить словам і заявам російського керівництва, і тому очікує, що вони можуть спробувати ще раз захопити Київ. Ба більше, він переконаний, що невдачі російських окупантів на Донбасі не означатимуть, що вони відмовляться від повторної спроби взяти Київ.

Президент подякував усім партнерам, які надали і надають Україні зброю, але вкотре повторив, що її потрібно в більших обсягах та надати якомога швидше. Зеленський не поділяє переконання західних партнерів, що сучасне озброєння не стане в нагоді ЗСУ, бо українці не навчаться ним користуватися.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: