На Житомирській трасі відновлено сполучення з Києвом за допомогою тимчасової перправи

728b07646466ec7847d9a9bc3c0da7d5

Замість мосту поблизу Стоянки, який було зруйновано на початку війни, на Житомирській трасі на під'їзді до Києва відкрили рух тимчасовою переправою, що дало змогу відновити сполучення зі столицею одним з найголовніших логістичних маршрутів.

Про відкриття переправи повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков, пише ТСН.

"Сьогодні зранку, поблизу Стоянки автівки рушили новозбудованою тимчасовою переправою через річку Ірпінь, працює вона й у напрямку Житомира і Києва".

Роботи зі спорудження переправи розпочалися у перші ж дні після звільнення Київщини від військ держави-терориста росії. "Пріоритетною в регіоні стала Житомирська траса, де не лише зруйнована інфраструктура, але й сама траса була полем битви. Тому оперативно почали розчищати трасу, і паралельно будувати тимчасову об'їзну дорогу", - розповів Кубраков.

© Укравтодор
Укравтодор

У зведенні переправи через річку Ірпінь дорожникам допомагали військові. Під час робіт за 13 днів було зроблено білощебеневу дорогу з переправою, а також встановлені дорожні знаки.

Наразі переправою не можуть користуватися великовагові транспортні засоби, вона пристосована лише для легкових та маловантажних автомобілів.

"Зазначу, що це тимчасове рішення, адже паралельно ведуться роботи з демонтажу зруйнованого мосту, і вже за кілька місяців плануємо побудувати та відкрити один проїзд новим мостом на трасі М-06", - додав Кубраков.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: