путін присвоїв бригаді, що вбивала і гвалтувала у Бучі, почесне звання «гвардійської»

74_main

Президент росїі присвоїв 64-тій мотострілецькій бригаді 35-тої загальновійськової армії рф почесне звання «гвардійської». Саме ця бригада чинила масові вбивства та катування мирного населення в Бучі та може бути повернута на українську територію, як свідчить розвідка.

Відповідний указ путіна опублікували на офіційному порталі правової інформації рф.

У документі зазначається, що почесне звання бригаді присвоєно «за масовий героїзм та відвагу, стійкість та мужність, виявлені особовим складом бригади у бойових діях із захисту вітчизни та державних інтересів в умовах збройних конфліктів».

Нагадаємо, за даними Головного управління розвідки Міноборони України, саме солдати 64-тої мотострілецької бригади 35-тої загальновійськової армії рф, причетні до масових вбивств та катування мирного населення у місті Буча, що на Київщині.

За даними російських ЗМІ, ця бригада розташовується у Хабаровському краї. Станом на 4 квітня її вивели з України в Білорусь і вона перебувала поблизу міста Мозир. До 6 квітня особовий склад мали доправити залізницею до російського Бєлгорода.

Однак, за даними розвідки України, бригаді мали дати лише два дні відпочинку, а тоді — повернути в Україну в одну з «найгарячіших» точок (орієнтовно Харківський напрямок).

«Подібний графік вказує на те, що на 64-ту бригаду очікують "спеціальні завдання". Перше з них: залякування жителів населених пунктів України. Ті, хто чинив злочини геноциду в Бучі можуть повторити це знову в інших містах. Ще одна мета швидкого повернення 64-ї бригади на територію України — швидка "утилізація" непотрібних свідків. Тобто, передислокація на таку ділянку фронту, де у них не буде шансів залишитися живими, щоб унеможливити надання свідчень у майбутніх судах», — зазначали у ГУР.

За даними українських розвідників, особовий склад підрозділу, усвідомлюючи резонанс подій в Бучі та відповідальність за скоєні злочини, масово опирався поверненню в Україну. Але російське командування ігнорувало це та погрожувало трибуналом в разі відмови.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: