У США почав діяти спеціальний статус тимчасового захисту для українців

93b19aaaaf016395ecc9db30a742c187

Статус тимчасового захисту надасть можливість українцям залишитися у США терміном до 18 місяців з можливістю подання документів на дозвіл з працевлаштування у країні.

Раніше анонсований спеціальний статус (Temporary Protected Status) для громадян України, які фізично перебувають в США, офіційно запроваджено. Цей статус захисту почав діяти від понеділка, 18 квітня.

Про це повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

Голова ОП зазначив, що відповідне рішення внесене до Федерального реєстру та буде оприлюднене й зареєстроване завтра, 19 квітня.

"Маю зазначити, що на прохання української сторони дату, на період якої громадяни України мали знаходитись на території США для кваліфікації на TPS, було перенесено з 1 березня на 11 квітня 2022 року. Таким чином, громадяни України, які фізично перебували на території США станом на 11 квітня, зможуть скористатися цієї програмою", - зауважив Єрмак.

ТАКОЖ ЧИТАЙТЕ

Керівник Офісу президента пояснив, що статус тимчасового захисту надасть можливість українцям залишитися у США терміном до 18 місяців з можливістю подання документів на дозвіл з працевлаштування в країні. 

"Я хочу подякувати американським партнерам за військову, фінансову, гуманітарну допомогу, санкції, а тепер і за турботу про наших громадян, а також посольству України в США і всій нашій дипломатичній команді за результативну роботу.  Ми продовжуємо працювати далі на перемогу, щоб якомога швидше всі наші люди змогли повернутися і разом будувати круту Україну", - написав Єрмак.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: