У Київській області російські війська вбили понад тисячу цивільних

буча

У Київській області у результаті російського вторгнення загинуло вже більше 1000 цивільних осіб.

Про це повідомив начальник поліції Київської області Андрій Нєбитов, пише Укрінформ.

За словами Нєбитова, наразі правоохоронці фактично відпрацьовують половину території Київщини, яка була під окупацією.

Він сказав, що ворог не тільки вбивав наших громадян і грабував їх, але росіяни під час відходу також залишили дуже багато небезпечних «сюрпризів». За інформацією правоохоронця, ці вибухонебезпечні предмети можна інколи знайти у будівлях, пральних машинах, холодильниках, мікрохвильових печах, дверях - будь-де.

«Нещодавно доповіли інформацію, що відпрацьовувалося одне з селищ, і на кладовищі зняли вже 13 розтяжок. От вам ціна цього «братнього народу», який, знаючи, що у нас будуть поминальні дні, що цивільні люди підуть на кладовища згадувати своїх пращурів, - наставити там розтяжки, щоб люди загинули або травмувалися», - заявив очільник обласної поліції.

Як поінформував Нєбитов, поліції Київщини допомогла Нацполіція, і наразі на території області працюють їхні колеги зі Львівщини, Закарпаття, Чернівців, Хмельниччини, Вінниччини - загалом більше 400 осіб. Вони, серед іншого, збирають у населення повністю всю інформацію про злочини, які були скоєні щодо них загарбниками. Правоохоронці наразі вже допитали більше 27 тисяч осіб.

«Дуже багато повідомлень громадян (надходить – ред.) про знищення їхніх будинків, - це більше 1,5 тисячі таких звернень, про повне знищення. І близько 5 тисяч – це інформація від людей, які кажуть, що їхні будинки пошкоджені. «Вся ця інформація зібрана лише нашими підрозділами. Але, щоб ми швидко і ефективно відпрацювали, то працюють і слідчі ДБР, і слідчі СБУ», - уточнив Нєбитов.

Говорячи про знищення вибухонебезпечних предметів на Київщині, він сказав, що тут робота йде по трьох напрямках: з боку ЗСУ, які розміновують перше, що бачать, потім - вибухотехніки НПУ із приданими силами, і окремо - ДСНС, які розбирають завали і знищують ці предмети.

Тому громадянам треба бути дуже обережними і обов’язково дотримуватися інструкцій і правил, які дають і ДСНС, і вибухотехніки.

«Якщо певні міста раніше були захоплені рф, і громадяни знають, що там знаходився ворог, то, якщо він користувався приміщенням цих осіб, з вірогідністю 90%, що він залишив вам вибухонебезпечний «сюрприз», - поінформував Нєбитов.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: