Прикордонники затримали дев’ятьох чоловіків, які тікали від мобілізації до Угорщини

news_20220420_145605_1650455765

Усі затримані належать до категорії військовозобов’язаних, яким на період дії воєнного стану обмежене право виїзду за кордон.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

Загалом з початку квітня прикордонники Мукачівського загону затримали 92 таких порушники. З них – 48 чоловіків намагалися перетнути кордон поза пунктами пропуску, 27 спробували виїхати за недійсними паспортами, а 17 використовували сфальшовані документи: про зняття з військового обліку, хвороби, смерть дружини, перебування на консульському обліку тощо.

По всіх зафіксованих спробах незаконного перетину кордону співробітники оперативних підрозділів загону проводять ретельні перевірки, що дає змогу виявляти організаторів незаконних оборудок та вчасно запобігати таким спробам.

Так, від початку квітня за матеріалами головного оперативно-розшукового відділу Мукачівського прикордонного загону було встановлено та затримано сімох організаторів незаконного переправлення осіб через кордон.

Про ознаки кримінальних правопорушень, пов’язаних з організацією незаконного переправляння осіб через кордон (ст. 332 ККУ) чи використанням підроблених документів (ст. 358 ККУ) прикордонники надсилали повідомлення в органи, у підслідності яких ведення розслідувань за вказаними статтями.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: