росію бойкотували на засіданні G20 у Вашингтоні – CNN

20211031083347

Представники США, інших країн, а також українська делегація залишили залу закритого засідання країн G20 у момент, коли там почав виступати російський міністр.

Про це повідомив CNN із посиланням на обізнані джерела.

«Міністри фінансів багатьох країн залишили закриту зустріч G20 у Вашингтоні в середу, коли російський делегат розпочав виступати з підготовленими ремарками», - зазначається в повідомленні.

Від США в зустрічі брала участь міністр фінансів Джанет Єллен. Вона та представники інших західних країн - членів «двадцятки» демонстративно вийшли під час промови російського представника.

Повідомляється, що й делегація України, яка хоч і не входить до G20, але все ж виступила на сесії як запрошений гість, також залишила залу, коли по відеозв’язку почав виступати міністр фінансів росії антон силуанов.

Бойкот російської делегації на зустрічі G20 планувався, адже США й країни Заходу, представлені у «Великій двадцятці», виступають проти членства рф у цій організації.

Президент США Джо Байден раніше відкрито заявляв, що рф більше не повинна бути в G20. Однак для її виключення знадобиться підтримка всіх членів організації. Це вважається малоймовірним, оскільки Китай заявив, що не підтримає цього рішення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: