Сухопутний коридор до Криму - перемога, яку рф хоче продати своєму народові, - МОУ

ООС

російські окупаційні війська мають намір витіснити українських захисників за адміністративні межа Донеччини та Луганщини, а також отримати сухопутний коридор до тимчасово окупованого Криму. Зробити це вони повинні до сакральної для рф дати - дев'ятого травня, а битва на Донбасі може стати вирішальною битвою за Україну.

Про це повідомив речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник в інтерв'ю РБК-Україна.

З його слів, якщо окупантам вдасться захопити Донбас до дев'ятого травня - саме таку перемогу і продасть країна-окупантка своєму суспільству.

Водночас це не кінець війни проти України.

«Цілком очевидно, що в подальшому вони намагатимуться розвинути наступ і в інших областях, зокрема на Херсонщині, аби захопити якомога більше територій. Зараз ворог готується до цього, збирає сили і закріплюється на ділянках, які він вже окупував. Але це залежатиме від результатів бойових дій саме в Донецькій і Луганській областях» - додав він.

Ворог спробує оточити українське військове угруповання, перекрити шляхи логістичного забезпечння і подальший розгром.

«Власне, широкий наступ російської армії на сході України рано чи пізно мав відбутися. Але тут важливо розуміти, що наші українські міста і містечка на сході держави – це великі і маленькі фортеці, які сьогодні мужньо тримають оборону та стоять на заваді ворогу в його планах захопити усі наші території. Тому битва на Донбасі це, без перебільшення, вирішальна битва за Україну», - додав Мотузяник.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: