За заклики до геноциду українського народу повідомлено про підозру російському публіцисту

Armen_Gasparyan_07

російському публіцисту Армену Гаспаряну Служба безпеки України повідомила про підозру у публічних закликах до геноциду українського народу.

Про це повідомили у пресслужбі відомства 20 квітня.

У своїх «працях» автор публічно закликав до проведення репресій над українським населенням та здійснення геноциду нації. У книзі «Денацификация Украины. Страна невыученных уроков» Гаспарян просуває видумані наративи щодо неспроможності становлення української держави. А також закликає керівництво росії до вчинення військового нападу на Україну для проведення «денацифікації».

«Опираючись на підґрунтя антиукраїнських закликів описаних в цій недокнизі керівництво росії виправдовує перед своїм населенням злочини, щодо масштабного геноциду, які зараз творить в Україні.Кульмінацією цієї утопії є підтверджений факт закупівлі даної «книги», - йдеться в повідомленні.

Наразі Армену Гаспаряну повідомлено про підозру у вчиненні злочину, а саме проведення масових закликів до геноциду українців. Відповідатиме зловмисник за ч.2 ст. 442 (геноцид) Кримінального кодексу України. Строки давності до геноциду не застосовуються.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: