Чорнобаївська, Азовсталі та Ірпінська: у Дніпрі перейменували понад 30 вулиць та провулків

Screenshot_184

У Дніпрі перейменували 31 вулицю та провулок, назви яких раніше були пов’язані із країною-агресором. Відповідне рішення одноголосно підтримали депутати на сесії міськради.

Про це повідомили під час брифінгу в Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.

«Вулиці перейменували на честь територіальних громад, які постраждали від російської агресії. Наприклад, вулиця Біломорська перейменована на Чорнобаївську. Абхазька – на Ірпінську. Не буде провулка Бурятського. Це тепер провулок Бучанський», – розповів міський голова Дніпра Борис Філатов.

Він додав, що провулок Московський перейменували на провулок Азовсталі. У місті з'явилися Польська вулиця – на знак подяки польському народові за підтримку.

«Далі продовжуватимемо рухатися в цьому напрямку. Тому що кількість вулиць та провулків, пов'язаних назвами з країною-агресором, набагато більша, ніж 31. Ми консультуватимемося з громадськістю, тергромадою, архітектурним управлінням», – наголосив Борис Філатов.

За його словами, для мешканців міста перейменування не створить жодних проблем. Не буде незручностей з перереєстрацією документів або додаткових витрат.

Перелік перейменованих вулиць Дніпра – тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: