окупанти заявили мешканцям Херсонщини, що їм заборонений виїзд

233602_Kherson_960x380_0
Фото: Суспільне. Херсон

У Херсонській області російські окупаційні війська готуються до проведення псевдореферендуму, аби проголосити утворення так званої народної республіки. Після цього оголоситься примусова мобілізація, щоб самі українці знищили свою державу.

Окрім цього, місцеви заборонили виїзждати у безпечні місця, оголосивши, що більше не буде гуманітарних коридорів, повідомляє 21 квітня Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова.

Вона розповідає, що окупанти поставили за мету повністю припинити гуманітарну підтримку області з боку української влади.

У селі Золота Балка Херсонської області представники російських окупаційних військ провели збори з місцевим населенням, де заявили про те, що «зелених коридорів» більше не буде, людям заборонили залишати населений пункт.

Цивільних попередили, що у разі обстрілу їхніх позицій підрозділами Збройних Сил України російські загарбники почнуть обстріл населеного пункту. окупанти продовжують обхід помешкань, проводять обшуки.

За час окупації регіону, за даними Національної поліції України, на Херсонщині були позбавлені волі та захоплені у заручники 76 громадян України. 36 людей вже звільнені.

Нагадуємо, рф хоче проголосити так звану Херсонську народну республіку (ХРН) 27 квітня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: