Франція передасть України артилерійські системи та протитанкові ракети

3bb5ec3a6710218b

Франція поставить Україні партію протитанкових ракет Milan і самохідні артилерійські установки Caesar.

Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон, повідомляє Європейська правда.

На питання про те, чи нарікають критики на недоліки в постачанні озброєнь Німеччиною та Францією, Макрон відповів, що позавчора говорив на цю тему з канцлером Олафом Шольцем.

«Ми, як і раніше, поставляємо значну кількість обладнання, від Milan до Caesar, у тому числі кілька видів зброї. Я думаю, що ми повинні продовжувати йти цим шляхом. Але при цьому є червона лінія, яка полягає у тому, щоб не вступати у війну», - сказав він.

Досі Франція мовчала про зміст своїх військових поставок Україні. Що стосується ракет Milan, то раніше про можливість їх постачання говорили окремі французькі політики, а ось інформація про постачання САУ Caesar з'явилася вперше.

CAESAR — французька 155-мм самохідна артилерійська установка, яка призначена для знищення живої сили, артилерійських батарей, дзотів, а також для забезпечення проходів в мінних полях та польових загородженнях.

MILAN керована протитанкова ракета 2-го покоління класу земля — земля з франко-німецького консорціуму Euromissile. Перебуває у серійному виробництві як основна європейська протитанкова зброя малого радіуса дії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: