Гендиректор МАГАТЕ відвідає Чорнобильську АЕС

МАГАТЕ
Secretary-General António Guterres briefs reporters on his priorities for 2020 and the work of the organization.

Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Маріано Гросі наступного тижня очолить експертну місію на Чорнобильську атомну електростанцію, щоб активізувати зусилля щодо запобігання небезпеці ядерної аварії під час війни в Україні.

Команда співробітників МАГАТЕ з гарантій ядерної безпеки прибуде до Чорнобиля 26 квітня, щоби доставити життєво важливе обладнання та провести радіологічні та інші оцінки місцевості, після того, як там перебували російські війська до 31 березня, повідомляє пресслужба МАГАТЕ.

«Присутність МАГАТЕ в Чорнобилі матиме першочергове значення для нашої діяльності з підтримки України, оскільки вона прагне відновити регулярний контроль та створити умови для безпечної роботи станції, – сказав генеральний директор Гроссі. – Також у найближчий місяць будуть додаткові місії МАГАТЕ на цей та інші ядерні об'єкти України».

Минулого місяця генеральний директор відвідав іншу ключовий український ядерний об’єкт – Південноукраїнську АЕС, щоб розпочати реалізацію ініціативи МАГАТЕ щодо надання допомоги, спрямованої на зниження ризику великої ядерної аварії, яка може мати серйозні наслідки як для здоров’я людей, так і для навколишнього середовища в Україні та за її межами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: