Війна в Україні може спровокувати черевний тиф, холеру, дизентерію та поліомієліт

Screenshot_190

Жорстокі напади Росії не лише загрожують життю мирних жителів, але й отруюють повітря, землю та воду України, що може призвести до епідемій.

Про це у Twitter повідомляє посольство США в Україні.

"Безглузда війна Росії проти України не лише призвела до загибелі тисяч українців та переміщення мільйонів осіб, але і негативно вплинула на довкілля, та продовжує загрожувати здоров’ю та життю всіх тих, хто залишився в Україні. Уламки, що утворюються під час обстрілів будівель, можуть отруювати повітря, обпікати шкіру, інші органи. Хімічні речовини, що виділяються з пошкоджених об’єктів і критичної інфраструктури, можуть просочуватися в землю, отруюючи ґрунт і рослини, важливі для харчової галузі", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, пошкодження інфраструктури водопостачання, санітарії та гігієни також створює широкі загрози для здоров’я, включаючи черевний тиф, холеру, дизентерію та поліомієліт.

"Жорстокі напади Росії не лише загрожують життю мирних жителів, але й отруюють повітря, землю та воду України надовго в майбутньому. У День Землі та кожного дня ми - разом з Україною", - додали в посольстві. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: