Світовий банк надасть рекордну суму країнам, що несуть збитки через війну рф проти України

Без названия (16)

Світовий банк надасть рекордну фінансову підтримку країнам в обсязі $170 млрд протягом наступних 15 місяців для підтримки країн з низьким доходом, які мають економічні труднощі через розпочату росією війну проти України.

Про це повідомила міністр закордонних справ Великої Британії Елізабет Трасс.

«Велика Британія та наші партнери забезпечили найбільші фінансові зобов’язання Світового банку в історії країн з низьким рівнем доходів у всьому світі. Йдеться про надання 170 млрд доларів протягом наступних 15 місяців із 50 млрд доларів США до кінця червня, щоб підтримати країни, які постали перед економічними труднощами в результаті вторгнення росії в Україну», - йдеться в заяві Трасс.

Міністерка вказує, що бомбардування росією по Україні майже повністю зупинили експорт зі «світової житниці», що призвело до різкого зростання цін і поставило під загрозу засоби до існування в усьому світі.

«Завдяки цій підтримці ми стаємо разом із найбільш вразливими країнами перед російським варварством. Велика Британія посилила підтримку через Світовий банк, включаючи майже 1 млрд доларів гарантій щодо позик, щоб Банк міг надавати Україні більше, не відбираючи ресурси у решти світу», - вказує Трасс.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: