Окупанти вимагають від жителів Маріуполя повернутися: хочуть селити в "уцілілі" будинки

5fae57f-screenshot-537

У Маріуполі окупанти оголосили, що створили зони "безпечного компактного розселення" для містян, які виїхали з міста через те, що втратили житло від рук тих самих росіян.

Так агресор разом з колаборантами намагаються створювати в місті ілюзію "відновлення та покращення". Про це розповіла уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

Росіяни хочуть розселяти їх у Приморському районі Маріуполя, саме у районі селища моряків у вцілілих приватних будинках. Їх залишилось не так багато у місті.

В одну будівлю рашисти планують заселяти по 5 – 6 родин, як у гуртожитку. Наразі окупанти активно обдзвонюють мешканців, зокрема, хто виїхав до Запоріжжя та інших регіонів, і вимагають повернутися до Маріуполя.

"Дії росії в Маріуполі є геноцидом українського народу відповідно до статті 6 Римського статуту міжнародного кримінального суду", – наголосила Денісова.

Крім цього, у Маріуполі, яке досі перебуває під блокадою, вже відкрили 4 відділки так званої незаконної "міліції ДНР". Тож окупанти вимагають з'явитися на службу колишніх поліцейських, щоб залякувати місцевих.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: