Від російської агресії загинули 3818 українців, понад 4 тис. людей поранені - Венедіктова

d1d318d-venediktova

Станом на 25 квітня внаслідок російської агресії загинули понад 3800 українців, поранень зазнали близько 4 тис. людей.

Про це розповіла генеральна прокурорка Ірина Венедіктова, повідомляє gazeta.ua.

Кількість загиблих, про які знають органи прокуратури, некоректна, як і та, яку подає статистика ООН. Венедіктова пояснила це тим, що нині неможливо врахувати кількість убитих російськими окупантами українців у Маріуполі й тих місцях у Київській області, куди поки що прокуратура не може зайти.

"На сьогодні на підставі відомостей, які надаються кожною обласною прокуратурою, у нас 3818 загиблих. Поранених - понад чотири тисячі", - повідомила Венедіктова.

Також вона розповіла, що спочатку прокуратура рахувала кількість загиблих із кримінальних проваджень, але потім дані почали оновлювати за інформацією Міністерства охорони здоров'я та моргів. Інформацію щодо загиблих і поранених дітей прокурори збирають вручну.

Від початку повномасштабної війни Росії проти України загинули 215 дітей. Ще понад 391 зазнали поранень на ранок 25 квітня. Найбільше постраждало дітей у Донецькій області - 124, Київській - 114, Харківській - 93, Чернігівській - 66, Херсонській - 44, Миколаївській - 43, Луганській - 37, Запорізькій - 27, Сумській - 17, у м.Києві - 16, Житомирській - 15.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: