У Києві демонтують 60 пам'яток, які пов'язані з рф та колоніальною спадщиною

278574266_6150430685013282_3970432710947358183_n

У Києві планують демонтувати 60 пам'ятних знаків, серед яких пам'ятники, меморіальні об'єкти, меморіальні дошки та їх частини, які пов'язані з російською федерацією та колоніальною спадщиною.

Про це повідомляє Київська міська рада.

Депутатка Київської міської ради Ксенія Семенова: «У час повномасштабної війни російської федерації проти України вкрай важливо завершити всі процеси декомунізації та дерусифікації у столиці. Необхідно демонтувати пам’ятники та меморіали, які є колоніальною спадщиною окупаційних режимів, оскільки вони прагнули знищити нашу незалежність та українську націю. Ми маємо назавжди позбутись пам’ятних знаків, які увіковічнюють російських, імперських, комуністичних та антиукраїнських діячів, події та символи».

Депутатка Київської міської ради Аліна Михайлова: «Пам’ятні знаки, які символізують окупаційну спадщину не мають жодного відношення до визначних подій та героїв української історії. Вони нагадують лише про тоталітаризм та авторитаризм проти українського народу. Такі пам'ятники та меморіали чітко підпадають під дію Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», і їм йому не місце у столиці нашої держави. Пам'ятні знаки, які пов'язані з російською федерацією та колоніальною спадщиною необхідно демонтувати та передати на зберігання до музеїв».

З переліком знаків та їх частин, які пов'язані з російською федерацією та колоніальною спадщиною можна ознайомитись за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: