«Азовсталь»: понад шестистам пораненим військовим та цивільним бракує ліків

22
Фото: УНІАН

У заблокованому Маріуполі, в укриттях заводу «Азовсталь», нині перебувають більш ніж 600 поранених українських військових, а також цивільних, серед яких багато жінок, дітей, літніх, а також людей з інвалідністю.

Про це заявив командир 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського Сергій Волинський («Волина») у середу, 27 квітня.

З його слів, поранені бійці є різного ступеня важкості, які потребують медичної допомоги, а тут немає ні відповідних умов, ані необхідних медикаментів.

Цивільним пораненим намагаються надавати допомогу, наскільки є можливість.

«Волина» зазначає, що людям також бракує їжі та води. А захисникам Маріуполя - боєприпасів.

Нагадуємо, 21 квітня путін заявив про недоцільність штурму «Азовсталі» та наказав припинити його, та наказав російську армію взяти завод в облогу. міністр оборони рф сергій шойгу запевнив диктатора у тому, що їм вдасться захопити завод за три-чотири дні і додав, що Маріуполь перебуває під повним контролем рф, втім у мерії міста ствердують, що окупанти не припиняють бомбардувати «Азовсталі», в укриттях якого перебувають майже тисяча цивільних та пів тисячі поранених українських військових.

26 квітня стало відомо, що путін погодився на участь ООН та Міжнародного червоного хреста у евакуації мирних жителів із «Азовсталі».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: