окупанти масово викрадають чоловіків, щоб обміняти їх на росіян і для «парадів перемоги»

окупанти
Фото ілюстративне\ з відкритих джерел.

російські окупаційні війська викрадають чоловіків, щоб поповнити обмінний фонд. Найчастіше ворог розшукує ветеранів АТО/ООС, а також проукраїнських активістів. Чоловіків допитують та катують у фільтраційних таборах, розгорнутих у містах, які перебувають під тимчасовим контролем росіян.

Про це заявили у Головному управлінні розвідки Міноборони України у середу, 27 квітня.

Там кажуть, що заходи із так званої фільтрації проводять у Харківській, Запорізькій, Херсонській, миколаївській, Луганській та Донецькій областях. У приміщеннях херсонського ізолятора тимчасового утримання перебувають понад 300 проукраїнських активістів і ветеранів АТО/ООС, яких допитають і катують.

У селі Велика Лепетиха Херсонської області створено фільтраційний табір. Нещодавно туди прибули близько 400 російських військовослужбовців, одягнених у форму росгвардії. Вони шукають і затримують чоловіків призовного віку. Затриманих українських чоловіків масово вивозять в напрямку окупованого Криму.

«Головна мета таких дій – «поповнення обмінного фонду». Українських заручників планують обмінювати на російських військових злочинців. Навіть за умови, якщо українці не брали участі у бойових діях 2022 року», - вважають в українській воєнній розвідці.

Поміж цим, є ймовірність організації пропагандистських «парадів перемоги» за участі затриманих українців. Їх можуть спробувати видати за «військовополонених» та провести вулицями окупованих міст. Аналогічні заходи відбувались в Донецьку 2014 року. Тоді українських героїв після численних тортур примусили пройти центральною вулицею Донецька, де їх піддавали знущанням та приниженням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: