Після війни у Харкові змінять всі назви, що пов'язані із рф

dMtzZ7vprRn1waiamFIg5KvTn
Ізюм після обстрілів російскькими окупантами. Фото: Харків.нет

У Харкові пообіцяли перейменувати усі назви вулиць та районів, які пов'язані із країною-агресоркою рф.

Про це заявив міський голова Ігор Терехов у середу, 27 квітня, зазначивши, що після закінчення війни запропонує місцевим депутатам змінити всі назви, що пов'язані із рф у Харкові.

«У Харкові не може бути топонімів, пов'язаних із країною-агресоркою. Після нашої перемоги на першій сесії міської ради я запропоную депутатам варіанти перейменувань не лише Московського району та Московського проспекту», — сказав він.

Додав, що в перші дні повномасштабного вторгнення він дав доручення прибрати із сайту Харківської міської ради назви всіх російських міст-партнерів: Бєлгорода, Нижнього Новгорода, Санкт-Петербурга, Новосибірська та Москви.

Там вже незабаром мають створити спеціальний розділ, де можна буде вказати, які топоніми Харкова треба перейменувати, а також запропонувати свої варіанти назв.

«Впевнений, що нові назви вулиць завжди нагадуватимуть нам та нашим дітям про те, що зробила Україна і який внесок зробив Харків у боротьбу за наші честь та гідність, за незалежність країни, за право на існування українського народу», - додав мер.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: