рф хоче створити «Південну Русь» на захоплених територіях України, щоб викорінити бандерівщину, - Схеми

рф

У кремлі хочуть створити на території України квазіутворення під назвою «Південна Русь». Наразі невідомо, про які саме території йдеться.

Про це повідомляють Схеми, посилаючись на перехоплений документ під назвою Маніфест Південноруського народного Собору.

У ньому йдеться про плани «заснування нової держави» у відповідь нібито на «терор та тоталітарне нав'язування ідеології нацизму та бандерівщини». До розробки «Маніфесту» причетні керівництво рі та партія «Єдина росія», з'ясували журналісти.

Його створили 16 квітня, у той же час його почали поширювати між собою у владних колах країни-агресорки. Створений він Романовим Романом Миколайовичем, заступником голови центрального виконавчого комітету Єдина Росія. Через метадані документа також можна встановити, до якої організації належить комп'ютер, на якому він був створений. Це саме ця партія.

У «Маніфесті» пояснюється, мовляв, Україна після повалення «законно обраного президента» у 2014 році «втратила легітимність у межах УРСР».

«У відповідь на терор та тоталітарне нав'язування ідеології нацизму та бандерівщини з боку колишньої Держави України ми, в особі Південноруського народного Собору беремо владу в свої руки та засновуємо нову державу Південна Русь», — йдеться у так званому документі.

Зазначається, що так звана «Південна Русь» є «спадкоємицею Києво-Новгородської Русі, Запорізької Січі», так званої «Новоросії часів Катерини Великої» та УРСР.

«Ми будуємо свою державу на основі розуміння історичної та генетичної спорідненості та єдності триєдиного російського народу українців, білорусів та росіян, братської дружби та взаємодопомоги», — цитують журналісти «маніфест».

Поміж цим, автори називають православ'я «фундаментом нашої культури та ідентичності», а українську мову - «говором».

Врешті створення квазіутворення «Південної Русі» автори називають «досягнення та захист миру», «повне викорінення нацизму та бандерівщини». Вони також анонсують проведення «Всенародного референдуму».

«Ми визнаємо свободу та право волевиявлення кримчан, визнаємо вибір Донбасу. Держава Південна Русь також після перехідного періоду існуватиме і діятиме на основі загального, відкритого для спостерігачів усіх країн, волевиявлення народу через всенародний референдум», — йдеться у псевдокументі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: