У МАГАТЕ заявили, що росіяни, які були на ЧАЕС, не помруть у найближчі місяці

чаес
Фото з сайту volodymyrets.city

У МАГАТЕ заявили, що рівень радіації на Чорнобильській АЕС нині є трохи підвищеним, втім досі значном нижчим дозволеного рівня.

Про це повідомив очільник Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Гроссі, цитує CNN.

«Це (рівень радіації - ред.) в три та більше разів нижче дозволеного рівня для працівників у зонах, що зазнали впливу радіації. Ситуація не та, яку можна було б оцінити, як таку, що становить велику небезпеку для навколишнього середовища або людей», — заявив він.

І додав, що наразі немає жодної інформації про те, що російські солдати можуть «потенційно померти протягом декількох місяців» через радіацію, якою зазнали в Рудому лісі.

Нагадуємо, російські окупаційні війська захопили ЧАЕС у перший день повномасштабної війни проти України, 24 березня. Працівники перебували у заручниках із мінімальним запасом продуктів та ліків. Вони підтримували функціонування станції під дулами окупантів. Відомо, що більшість із колективу просто перебували на межі виснаження, втім бунтували, щоранку вмикаючи по гучномовцях Гімн України.

31 березня окупанти озвучили рішення покинути зону відчуження працівникам та вирушили колонами у сторону білоруського кордону. За даними Енергоатому, росіяни будували фортифікаційні споруди та окопи у Рудому лісі, який є найзабрудненішим місцем у всій зоні відчуження. Вранці першого квітня зазначалось, що всі вороги вийшли із Чорнобиля.

російських солдатів, які отримали опромінення, перебуваючи у зоні відчуження в Україні, ушпиталили у білоруському Гомелі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: