В Україні через російське вторгнення зруйновано понад триста лікарень

06997cc9e5425d0e
Зруйнована лікарня у Тростянці на Сумщині внаслідок ворожих обстрілів окупантів. Фото: Суспільне Суми

За час повномасштабної війни в Україні російські окупаційні війська 162 рази здійснили напади на медичні установи, в результаті чого загинули щонайменше 73 людини.

Це дані Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), які наводить Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова у четвер, 28 квітня.

Від початку повномасштабного вторгнення в Україні зруйновано 347 закладів охорони здоров’я, 36 неможливо відновити, додає вона.

І розповідає, що 26 квітня нинішнього року, в результаті авіаобстрілу збройними силами рф міста Слов’янська на Донеччині, зазнали значних руйнувань корпуси багатопрофільного медичного закладу «Слов’янський курорт», а саме лікарня Укрпрофоздоровниці.

Наступного дня окупанти обстріляли лікарню в місті Сєвєродонецьку. У результаті обстрілів одна жінка загинула, двоє медпрацівників отримали поранення. Попри суттєву руйнацію будівлі. персонал продовжує надавати допомогу.

На Луганщині залишилося лише 2 лікарні, які функціонують та продовжують рятувати життя мирного населення. Лікарі цих закладів не залишають людей без медичної допомоги.

Станом на 28 квітня в лікарнях Миколаївської області знаходяться 134 поранених, тільки за минулу добу на Миколаївщині поранення отримали 10 людей, яким надається медична допомога.

ООН попереджає, що система охорони здоров’я на сході України майже зруйнована, що піддає ризику життя десятки тисяч людей в населених пунктах, які перебувають в облозі російських сил, зазначає омбудсменка з прав людини в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: