Зброя проти ворога: як комунікувати в умовах війни

Сьогодні комунікація важливіша ніж будь-коли. Правильна комунікація бізнесу, урядовців та й кожного з нас – це теж зброя проти ворога. Тому агенція публічних комунікацій Perfect PR спільно з Європейською Бізнес Асоціацією зібрала у брошуру «Як комунікувати в умовах війни» головні поради, як підтримувати зв’язок з різними аудиторіями, щоб зберегти контакт і бути максимально корисними.

«У будь-якій кризовій ситуації, а тим паче під час війни, мовчати чи зникати з публічного простору не можна в жодному разі. Навіть якщо ви компанія, яка призупинила свою роботу, ваші офіційні пабліки можуть стати майданчиками для поширення важливої інформації. У невеликій брошурі ми зібрали головні принципи комунікації як всередині команд, так і загальні правила, які стануть у пригоді кожному», – розповідають в агенції публічних комунікацій Perfect PR.

Загальні правила комунікації в умовах війни

Найперше, називайте речі своїми іменами: війну – війною, вторгнення –вторгненням, російських солдатів – російськими солдатами. Особливо це важливо,якщо ви комунікуєте в міжнародному середовищі. Адже такі слова, як «рашисти» чи«орки» можуть бути незрозумілим для іноземців або неприйнятними.

Ці правила комунікації в умовах війни знадобляться кожному:

  • Не мовчіть, комунікуйте регулярно та завжди будьте на зв’язку.
  • Поширюйте лише перевірену інформацію з офіційних джерел. Будь-які неточні дані викличуть недовіру до всієї висловленої вами інформації.
  • Покажіть ваше ставлення до того, що відбувається, і до людей, які опинилися в складній ситуації. Поясніть, що ви робите і будете робити для допомоги країні, вашим працівникам.
  • Будьте чесними, відкритими, щирими.
  • Намагайтеся швидко реагувати на важливі події та комунікувати їх. Вчасний розголос здатний докорінно змінювати обставини.
  • Зрозумійте, що найбільше турбує цільову аудиторію, чого вона потребує зараз.
  • Комунікуйте з цільовою аудиторією на тих майданчиках, які для неї найбільш зручні.
  • Повідомлення мають бути прості, точно та чітко сформульовані.
  • Надавайте людям підтримку та висловлюйте емпатію.
  • За можливості ведіть комунікацію від перших осіб, речників. 
  • Продовжуйте комунікувати про ту сферу, в якій ви працюєте, адаптуючи свою комунікацію до конкретних ситуацій. 
  • Моніторте згадки про вас у соціальних медіа та ЗМІ.

Як комунікувати посадовцям

Основне завдання урядових комунікацій – безперервно та достовірно інформуватипро поточну ситуацію в країні.

Така комунікація має бути системною на різних рівнях: президент, прем’єр-міністр, Верховна Рада України, Офіс президента, міністри, радники, очільники військових адміністрацій, голови міських адміністрацій та спецструктури (поліція, ЗСУ, ДСНС, Генштаб, Держспецзв`язку тощо).

Кожен орган має інформувати щодо свого напрямку діяльності, а також пояснювати, як громадськості вести особисту комунікацію, що можна говорити й показувати, а що – ні. Урядові комунікації також на випередження повинні боротися з фейками в інформаційному просторі. 

Важливі в урядовій комунікації й позитивні моменти (наскільки це можливо в умовах війни): кількість новонароджених дітей, одруження, нагородження воїнів, гасла про майбутню перемогу та віру в українську націю. 

Сьогодні жоден із каналів урядової комунікації не повідомляє точні втрати особового складу й техніки української армії. Натомість щодня українцям розповідають про втрати ворога. Це допомагає підтримувати психологічний стан і мотивацію громадян.

Основні принципи урядової комунікації:

  • омніканальність, 
  • оперативність, 
  • безперервність,
  • узгодженість, 
  • зрозумілість,
  • відсутність оцінювальних суджень, 
  • акцент на малих та великих перемогах, 
  • надання впевненості та відчуття міцного керівництва,
  • підтримка віри в українських захисників та перемогу.

Психологічний бік війни: як не стати жертвою фейків

Люди по-різному сприймають інформацію в час війни. І це нормально, адже кожен виходить із власного внутрішнього стану. Страх, смуток, злість, ейфорія – емоції беруть гору, ми скролимо стрічку новин, боїмося упустити щось важливе. Настає інформаційне перенасичення, яке переростає у виснаження.

Негативні новини ми сприймаємо глибше і довше на них зациклюємось. Саме тому вони поширюються блискавично, і на цьому побудована стратегія дезінформації.  

Паніка всередині суспільства вигідна агресору, тому варто боротися з тривожними настроями, які затягують в інформаційний хаос.

Як протидіяти дезінформації:  

  • критично оцінюйте кожну новину, “експертну думку”,
  • не поширюйте неперевірені особисто новини,
  • довіряйте й поширюйте інформацію від офіційних джерел та авторитетних медіа,
  • не поширюйте новини, які викликають тільки страх і не пропонують порад, як діяти у певній ситуації – часто це звичайні фейки.
  • відстежуйте і користуйтеся інструкціями від держави.

Як долучитися до інформаційного фронту

Кожен із нас сьогодні може долучитися до інформаційного фронту й вести комунікацію в соцмережах у трьох важливих напрямках:

  1. Глобальний/західний. Розповідаємо про напад росії на Україну, закликаємо посилити санкції та ізолювати агресора, просимо про військову допомогу тощо. 
  2. російський. Доносимо правдиву інформацію росіянам, закликаємо не вірити пропаганді та ніяким чином не брати участь у війні, закликаємо виходити на мітинги та протестувати проти злочинних рішень влади. 
  3. Український. Поширюємо правдиву і корисну інформацію, допомагаємо владі, військовим та волонтерам координуватись, підіймаємо бойовий дух, розважаємо, а головне – гасимо паніку.

Як вести особисту комунікацію

  • Використовуйте інформацію з правдивих джерел, насамперед офіційних. Інформація – це теж зброя проти ворога. Вона має бути перевіреною.
  • Не поширюйте фейки та пости, які викликають паніку.
  • Не передавайте і не поширюйте стратегічну інформацію, яка може зашкодити всім, хто працює на перемогу України: фото та відео переміщення українських військ, місць, які перебувають під обстрілами, розміщення дипломатів, неформальних гуманітарних коридорів, волонтерських пунктів тощо. 
  • Застосуйте свої знання і ресурси та використовуйте їх якнайкраще. Якщо знаєте іноземні мови – перекладайте, вмієте фотошопити чи монтувати відео – робіть це. Програмуєте – вступайте до ІТ-армії. У вас власний сайт – впливайте на росіян і білорусів, які туди заходять.
  • Координуйтеся з іншими людьми. Можна стати частиною великої команди, яка має власну стратегію і втілює її. Часто такі команди спільно розробляють великі проєкти, до яких можна долучитись.
  • Залучіть всі свої контакти в Україні, світі та у країні-агресорці. Розробіть конкретні меседжі і доносьте їх до людей, яких знаєте особисто. Це матиме великий ефект.

Як бізнесу комунікувати з внутрішньою аудиторією

Правильна комунікація з внутрішньою аудиторією під час війни розв’язує одразу декілька завдань: зберігає працездатну команду, підтримує психологічний стан співробітників, сприяє ефективності роботи. Це працює як для команди з двадцяти, так і сотень працівників. 

Працюєте ви у звичному режимі, частково чи призупинили роботу, намагайтеся налагодити з командою системну, відкриту та зрозумілу комунікацію. Робочі питання обговорюйте як є, без зайвого прикрашання. Команда, яка розуміє ситуацію у компанії на сьогодні та найближчий час, почувається безпечніше і впевненіше.

  • Створіть штаб

Організуйте внутрішній штаб оперативного реагування. До прикладу, спеціаліст із допомоги з евакуацією/релокейту працівників з небезпечних регіонів; фахівець, який відповідає за благодійні проєкти та надану підтримку компанії. Також у штаб мають увійти спеціалісти, які швидко інформуватимуть колектив про внутрішні зміни в компанії. Важливо, щоб у штабі були люди, які самостійно ухвалюють рішення, щоб не втрачати час на погодження повідомлень. 

Контакти спеціалістів штабу повинні мати всі працівники компанії. 

  • Інформуйте: регулярно, лаконічно, доступно 

Навіть якщо до війни внутрішні комунікації компанії не були налагоджені, зараз – саме час це виправити. Новини, що стосуються зміни (або навпаки) режиму роботи компанії, оголошення, нововведення – потрібно прокомунікувати у форматі “інфопривід – причина”. 

Періодично до інформування колективу має долучатися керівництво компанії у відео- або текстовому форматі.

Використовуйте ті канали, якими користується команда (електронна пошта, Viber чи Telegram-бот, чати у месенджерах), за потреби дублюйте повідомлення у всіх каналах. 

  • Виявляйте турботу

Станьте джерелом корисної інформації для співробітників. Діліться правилами безпеки, контактами служб першої необхідності, рекомендаціями стосовно підтримки ментального здоров’я тощо. Проведіть відеосесії з психологами, які можуть розповісти фахово про стани, які всі відчувають, та як можна з ними впоратись і допомогти із цим близьким людям.

Складіть список перевірених та офіційних джерел інформації, якісних українських медіа та запропонуйте співробітникам стежити за ними, щоб не стати жертвами дезінформації чи непрофесійних порад. 

  • Кожен на своєму фронті

Більшість українських компаній докладають максимум зусиль для підтримки українців: волонтерять, надають матеріальну допомогу, продукцію тощо. Обов’язково розповідайте про допомогу компанії працівникам, але через призму подяки, адже це – результат спільної роботи. Не забувайте у кожному такому повідомленні наголошувати, що ця допомога була б неможлива без згуртованої та відданої роботи команди. 

  • Мотивуйте та надихайте 

Підтримка бойового духу важлива як на фронті, так і в тилу. Окрім інформативного та корисного контенту, не ігноруйте меседжі, які мотивують. Запустіть фоточелендж працівників з місця роботи, діліться жартами та мемами, відеороликами та цитатами, що надихають. Моральна підтримка сьогодні життєво важлива. 

Чек-ліст

Після першого місяця роботи в умовах війни оцініть якість ваших комунікацій з працівниками, перегляньте, де та що ви можете покращити. 

  • Якщо є потреба змінити структуру компанії на час війни – зробіть це. Можливо, зручніше буде об’єднати всі підрозділи та безпосередньо комунікувати з кожним одразу.
  • Оцініть систему комунікацій зі своєю командою, налагодьте її так, щоб швидко донести потрібну інформацію, почути думку колег та ухвалити рішення. 
  • Користуйтеся декількома каналами для важливої інформації. Це збільшить шанси того, що її отримає кожен із команди.
  • Підтримуйте зв’язок із кожним вашим працівником, не дозволяйте комусь відчувати себе відчуженим від команди.
  • Якщо у вас немає можливості організовувати звичні наради в онлайн- чи офлайн-форматі, надсилайте команді повідомлення з цілями/завданнями на день чи тиждень. Визначте час, коли ви будете це робити, та дотримуйтеся цього графіку.
  • Намагайтеся не заповнювати робочі чати багатьма повідомленнями чи довгими текстами. За можливості збирайте інфоприводи протягом дня та надсилайте одним повідомленням. 
  • Крім робочих питань, цікавтеся станом та справами ваших колег, морально підтримуйте їх.  
  • Організовуйте онлайн- чи офлайн-зустрічі команди. Використовуйте можливість живого спілкування. 
  • Піклуйтеся про своїх працівників та пропонуйте допомогу. На першому місці зараз – безпека життя та здоров’я.
  • Діліться планами щодо роботи компанії: команда має бути готовою до можливих змін. До того ж, ваші колеги можуть допомогти вдосконалити готовий план або запропонувати свій. 
  • Розповідайте команді про волонтерські чи благодійні ініціативи компанії, пропонуйте долучитись там, де це можливо.
  • Зберігайте оптимізм у ваших повідомленнях, дякуйте команді та вірте в перемогу України.

Креатив у комунікації в умовах війни

Варто розмежовувати два поняття: креатив як частину розважального контенту та креатив як форму передачі змісту. 

В комунікаціях в умовах війни потрібно використовувати креатив саме як форму передачі змісту. Відео, меми, графіка, акції, мистецькі ініціативи та проєкти — ці формати працюють задля розповсюдження даних. Профілі брендів, урядових установ, інфлюенсерів та політиків стали мережею засобів масової інформації. А віральність такого формату допомагає поширювати інформацію й за межі своєї аудиторії. 

Що можна й потрібно подавати креативно?

Інформацію про втрати (інфраструктурні, військові, цивільні). Сьогодні ми комунікуємо не тільки з українцями, але й з усім світом. Завдяки вільному доступу до інформації навіть через місяць повномасштабного вторгнення росії в Україну в європейських містах збираються багатотисячні мітинги на підтримку нашої держави. Світ має знати про те, що відбувається в Україні. Віральність креативного контенту допомагає розв'язувати цю задачу. 

Мотиваційні креативи. Під час війни попит на інформацію зростає. Багато тривожних новин можуть вплинути на моральний стан українців, тому вкрай важливо підтримувати аудиторію. Сказати «все буде добре» ніколи не буде зайвим. 

Матеріали про Україну. За місяць повномасштабного вторгнення росії в Україну, креативні агенції, бренди, політики та громадськість створили сотні відео про ідентичність, традиції, історичні факти, єдність нашої країни. Все це швидко розповсюджують за кордоном, і ні в кого більше немає сумнівів, що Україна – не росія.

Меми. Простота й віральність такого формату дозволяє швидко поширювати новини й легше переживати українцям складні моменти. Проте важливо не перегинати палицю та не зловживати такими креативами, адже війна — складна й багатокомпонентна.

Креативи про ЗСУ. Підтримка захисників важлива в публічних комунікаціях. Хлопці та дівчата, які боронять країну від ворогів, — головні герої в риториці як брендів, так і окремих персон. Звеличення героїв України — завжди актуальна тема для креативу. 

Цитати. Влучні слова й тези, які зʼявляються на обкладинках світових видань, обовʼязково увійдуть в підручники з історії. Цитати президента, міністрів, українських культурних та громадських діячів також здатні збадьорити дух українців. А тому гарне «упакування» лише сприятиме їхньому швидкому поширенню. 

Заклики про допомогу. Бренди, бізнес, публічні особи та медіа обʼєдналися задля досягнення глобальної цілі — перемоги у війні. У такий час усі, хто має свою аудиторію (незалежно від кількості), стають ретрансляторами, рупорами волонтерських штабів. А креатив допоможе виділятися у стрічці новин, а отже — підвищити ефективність таких закликів.

Українці передають свої думки, почуття, страхи, надії та сподівання через малюнки, пісні, кінострічки, фотографії, вірші та інші художні форми. Як сказав Сергій Жадан, «Історія нині не просто переписується. Вона переписується українською мовою». Тож всю комунікацію та креативи можна вважати частиною літопису російсько-української війни. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: