На Херсонщині відбулась перестрілка бурятів та чеченців, - розвідка

рф

У тимчасово окупованій Киселівці, що в Чорнобаївській сільській громаді на Херсонщині, відбувалсь перестрілка між бурятами та чеченцями, що воюють проти України у складі російської армії. Одна із причин сутички - не поділили награбоване.

Про це повідомили у Головному управлінні розвідки Міноборони України.

Сталося це вночі 29 квітня. У перестрілці взяли участь по п'ятдесят окупантів з кожного боку. Наразі невідома точна кількість поранених та загиблих.

«Причини міжетнічного конфлікту полягають в небажанні бурятів вести наступальні бойові дії та «нерівноправність» умов з чеченцями. Останні взагалі не бувають на передовій, залишаючись в тилу виключно в якості «загороджувальних загонів». Їхнє завдання – спонукати підрозділи окупантів до активних дій. Тобто, відкривати вогонь по тому, хто намагається відступати«, - вважають у розвідці.

Ще одна причина – нерівномірність розподілу награбованого. Основний «зиск» від мародерства отримують ті ж чеченці.

Через небажання брати участь у наступальних діях виник конфлікт між командирами та особовим складом підрозділів зс рф в окупованій Федорівці Запорізької області. Росіяни жаліються місцевим жителям на обман при підписанні контрактів та отриманні згоди на участь у бойових діях.

З’ясувалось, що російським контрактникам була обіцяна операція за «кримським сценарієм». Тобто, відсутність спротиву з боку України, виділення житла на зайнятих територіях та спокійне проходження служби. Відтак, багато окупантів відмовились воювати. Через це виник конфлікт, розбиратися в якому прибули представники ФСБ. Частину військовослужбовців після проведених допитів увезли в невідомому напрямку. До місця несення служби вони не повернулись.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: