окупанти готують нові провокації на дежкордоні, - зведення

ВІЙНА
ілюстрація: Дивись.info

російські окупаційні війська продовжують наступ у Східній операційній зоні для встановлення повного контролю над територією Донецької і Луганської областей та утримання сухопутного коридору з тимчасово окупованим Кримом. Також намагаються безуспішно встановити контроль над населеними пунктами вздож лінії фронту.

Про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ станом на 18:00 п'ятниці, 29 квітня.

  • Окупанти продовжують наступ у Східній операційній зоні для встановлення повного контролю над територією Донецької і Луганської областей та утримання сухопутного коридору з тимчасово окупованим Кримом.
  • На Волинському та Поліському напрямках відзначалося проведення перевірки готовності авіаційної компоненти чергових сил і засобів системи протиповітряної оборони Білорусі. Зберігається загроза ракетно-бомбових ударів з території республіки Білорусі.
  • На Сіверському напрямку окупанти намагаються не допустити переміщення резервів ЗСУ до Східної операційної зони. У прикордонних з Україною районах Брянської та Курської областей ворог розмістив частину підрозділів, виведених для відновлення боєздатності.
  • Не виключаються провокацій у прилеглих до держкордону України районах. Зокрема, є ймовірність обстрілів підрозділів Сил оборони та інфраструктури у прикордонних районах.
  • На Слобожанському напрямку основні зусилля окупанти зосереджують на утриманні займаних позицій у районі на північ та південний схід від Харкова, намагаються розгорнути додаткові артилерійські підрозділи. 
  • На Ізюмському напрямку основні зусилля рф зосереджує на веденні розвідки та завданні вогневого ураження підрозділам ЗСУ. Для забезпечення додаткового перекидання військ на Ізюмському напрямку окупанти наводять додаткові понтонно-мостові переправи через річку Сіверський Донець.
  • На Донецькому та Таврійському напрямках підрозділи рф намагаються вести наступ на Лиманському, Сєверодонецькому та Попаснянському напрямках. Окупанти продовжують спроби встановити повний контроль над населеними пунктами Рубіжне та Попасна і готуються до просування на Сєверодонецьк. Продовжуються артилерійські обстріли наших військ.
  • На Курахівському напрямку угруповання окупантів посилено додатковими артилерійськими підрозділами зі складу 1-го армійського корпусу.
  • На Маріупольському напрямку рф продовжує завдавати авіаційних ударів по Маріуполю. Основні зусилля зосередили на блокуванні підрозділів наших військ в районі заводу «Азовсталь», а також перекидали частини підрозділів з Маріупольського на Курахівський напрямок.
  • Окупанти продовжують завдавати авіаційних та ракетних ударів для знищення об’єктів цивільної інфраструктури та порушення системи логістичного забезпечення наших військ. Для уточнення положення підрозділів Сил оборони України проводять повітряну розвідку із застосуванням безпілотників «Орлан-10». При цьому, рф продовжує втрачати цю розвідувальну техніку.
  • На Південнобузькому та Бессарабському напрямках окупанти намагаються вести бойові дії для покращення свого тактичного положення. рф продовжує здійснювати перегрупування, нарощує систему вогневого ураження, вдосконалює інженерне обладнання позицій. 
  • У межах нарощення системи матеріально-технічного забезпечення військ окупанти розгорнули збірні пункти пошкоджених машин та пункти ремонту і відновлення техніки.
  • У придністровському регіоні республіки Молдова рф продовжує розповсюджувати інформацію через прокремлівські ЗМІ щодо загрози населенню регіону з боку України. Зокрема поширюються повідомлення про черговий випадок застосування українських БПЛА над складами боєприпасів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: