«Купи мені літак»: українців закликають долучатися до збору коштів на бойові літаки для ЗСУ

Безымянный

Загалом ініціатива "Купи мені бойовий літак" йде від українських бойових льотчиків, які точно знають як максимально ефективно використати літаки для перемоги.

20 квітня у Львові в Міжнародному медіа центрі було оголошено офіційний старт ініціативи «Купи мені літак». Її засновник — український підприємець, співвласник Холдингу емоцій «!FEST», автор українського бренду одягу «Авіація Галичини» Юрко Назарук.

Він разом з друзями збирає гроші, аби придбати і передати українським пілотам літаки, насамперед, моделей Су-24, Су-25, Су-27, Міг-29.

"Повітряні Сили потребують літаків. Від них залежить безпека наших міст, наших військових і наших дітей, адже зараз українські пілоти здатні відбивати з літаків атаки на мирне населення. 
З початку російської агресії, ми просимо НАТО закрити наше небо, або надати нам винищувачі. Але уряди світових країн бояться ескалації та виходу конфлікту за територію України. Враховуючи таку геополітику, держава зараз не може купити літаки. Але, як виявилося, це можемо зробити ми всі – міжнародні процедури ринку зброї дають таку можливість", - ідеться на сайті.

Якщо країни-партнери передадуть літаки безкоштовно, то зібрані кошти будуть використані на потреби Повітряних Сил України, про що буде звітуватися.

"Увесь процес збору відбувається законно та прозоро. Все, що потрібно зараз – це гроші. Тож, ми звертаємось до міжнародних компаній, до бізнесменів, до всіх, хто в змозі долучитись. З підтримкою світу ми зможемо купити достатньо літаків, аби наші пілоти закрили небо над мирними містами України!", - закликають організатори.

Кожний охочий може перерахувати свої кошти на спеціальні рахунки. Знайти інформацію про них та ознайомитися з цілями проєкту можна за цим посиланням.

Прес-секретар Фесту Тарас Маселко повідомив, що станом на 30 квітня вже вдалося зібрати 65 млн.

"В процентному співвідношенні наші льотчики знищили в два рази більше літаків, ніж російські загарбники. Ми працюємо в два рази краще, ефективніше за них — додав генерал-полковник Сергій Дроздов. — Але з кожним днем втрачаємо свої літаки. Важливість поповнення нашого авіапарку залишається актуальною. Ми ведемо бойові дії в нашому рідному небі. Ми захищаємо нашу рідну землю, наші родини, наших дітей", - розпоавів Командувач Повітряних Сил ЗС України в 2015-2021 роках, генерал-полковник Сергій Дроздов.

Зйомку ролика проводили на тлі обстріляної бойової авіації ЗСУ. 

Довідково.

Один новий МіГ-29 коштує близько 20 млн доларів. Проте у світі є доволі багато літаків моделей Су (Су-24, Су-25, Су-27) та Міг, які не використовуються за призначенням, і власники таких літаків готові продати їх за нижчими цінами. Вартість «вживаних» літаків коливається від $1 до 5 млн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: