На переговорах із росіянами не обговорюють санкці, – Подоляк спростував заяву Лаврова

9544522-podolyak-vijna--op-

Член української переговорної групи Михайло Подоляк заперечив, що на перемовинах з росіянами обговорюють скасування санкцій, запроваджених проти росії.

Про це повідомляє "Українська правда".

"По-перше, дещо дивує схильність міністра Лаврова коментувати те, в чому не береш участі і чого не бачиш зсередини процесу. По-друге, денацифікацію і статус російської мови російська армія вже "обговорила" з українцями в Бучі, Гостомелі, Харкові, Волновасі і, звичайно ж, у Маріуполі. Всі відповідні висновки назавжди вписані в історію кров’ю невинних українських громадян.

По-третє, і вже точно в рамках переговорного процесу абсолютно не обговорюються проблематика глобальних міжнародних санкцій стосовно РФ. Так як досі не усунуто причину для їхнього запровадження з боку світовою спільнотою, а саме окупація частини території України і віроломне порушення нашої територіальної цілісності та суверенітету.

Тому доводиться вкотре наполегливо рекомендувати представникам російської федерації відмовитися від коментарів, які не є достовірними і такими, що хоч якось відповідають реальному ходу переговорного процесу", - зазначив Подоляк.

Подоляк додав, що Україна навіть теоретично не може обговорювати скасування санкцій з росіянами й домовлятися про будь-які режими, бо це залежить від міжнародних партнерів.

Нагадаємо, сьогодні російський міністр закордонних справ Сергій Лавров заявив, що на перемовинах України і РФ нібито обговорюють питання скасування західних санкцій. Також він наголосив, що начебто вони порушують тему так званої "денацифікації" та статусу російської мови.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: