У Мелітополі окупанти хочуть із 1 травня ввести в обіг рублі

1d822a5-melitopol-miskrada

У тимчасово окупованому російськими військами Мелітополі Запорізької області окупанти планують запустити роботу «Сбербанку росії» та ввести в обіг рублі.

Про це повідомила пресслужба Запорізької обласної військової адміністрації.

Для реалізації свого плану 28 квітня окупанти збирали колишніх співробітників банківської системи, які стали колаборантами.

Окупанти планують відправити їх у Ростов-на-Дону на навчання, а потім на базі українського «Ощадбанку» запустити роботу «Сбербанку росії».

Мелітополь перебуває під окупацією вже два місяці. Міського голову міста Івана Федорова викрадали російські війська, після звільнення він продовжує керувати містом віддалено — з підконтрольної Україні території.

Раніше у Запорізькій ОВА повідомили, що окупанти повністю блокують виїзд із Мелітополя, щоби провести «призовну кампанію». Від містян також вимагають повідомляти про заплановану евакуацію мирного населення.

Також російські окупаційні війська вдаються до масових викрадень чоловіків призовного віку у місті Мелітополь. Окупанти викрадають проукраїнських активістів, громадських діячів та журналістів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: